Nicecream – sunn is med kun 1 ingrediens!

Dette er en skikkelig god, billig og enkel is som kan minne litt om softis. Sunn er den også! Den kan med fordel spises rundt trening eller på kvelden da den inneholder mye karbohydrater og kroppene våre er ekstra glad i karbs på de tidspunktene. Denne isen er så god at vi (stort sett) foretrekker denne isen framfor is fra butikken, og det sier sitt, fordi vi er GANSKE glad i is!

 

Ingrediens:

Bananer, gjerne godt modne – da er de søtest på smak.


Bananer kjøpt på tilbud p.g.a. brune flekker. Kuttet i skiver og puttet flatt i plastpose.

How to:

  • Skjær bananene i skiver, legg de flatt i en plastpose og putt i fryseren (2 bananer er nok til 2 små/middels posjoner).
  • Når de er frosne (tar bare et par – 3 timer), tar du de ut av fryseren og lar de ligge noen minutter i romtemperatur slik at du lettere kan knekke de fra hverandre.
  • Knekk opp bananene i biter og kjør de i en food processor til det blir en glatt masse.
  • Ferdig!


Myk bananis klar til å spises. NAM!
 

  • Server gjerne isen med topping som f.eks. rå sjokolade, kakaonibs, nøtter, tørkede eller friske bær, kokosflak, e.l. Vi liker best å strø over litt ekte lakrispulver og servere ved siden av sjokolade-propud.

Tips: Hvis du ikke serverer isen med noe det er fett i, tilsett gjerne litt fett (f.eks. MCT-olje, rå eggeplommer, økologisk fløte, kokosmelk) i ismassen. Dette er fordi banan inneholder fettløslige vitaminer som vitamin-A og -E og trenger derfor fett for å tas opp i kroppen.

Tips: Hvis du har problemer med at bananene ikke blendes til myk is så fort som du ønsker er det fordi de fortsatt er litt for frosne. Da kan man tilsette litt væske som f.eks. fløte, kefir eller valgfri melk. 

Husk å gjenbruke eller kildesortere plastposen etter bruk 🙂


Bananis toppet med kakaonibs, ekte lakrispulver og bringebær.

 

 

Følg oss gjerne på Facebook (her) og Instagram (her) for oppdateringer 🙂

 

 

 

#trening #workout #styrketrening #helse #sunt #mat #blogg #høst #snø #november #hverdag #kjærester #kjærlighet #par #is #nicecream #banan #næring #sukkerfri #sjokolade

Siste innlegg